Vitamin D3 200 i.j. infant 10ml

300,00 RSD
Porez je uključen

Vitamin D (kalciferol) je neophodan ne samo za brojne procese u čovekovom organizmu uključujući regulaciju metabolizma kalcijuma i fosfora čime se obezbeđuje rast zuba i kostiju, nego i za proliferaciju i diferencijaciju ćelija, apoptozu, imunu i hormonsku regulaciju i dr. Otuda je njegov optimalan unos od posebnog značaja u periodu rasta i razvoja.

Količina

Vitamin D je izuzetno važan za zdravlje jer utiče na vezivanje kalcijuma u kostima. Potrebu za njim ćete zadovoljiti, ukoliko bar tri puta nedeljno provedete po 15 minuta na suncu.

Zašto uljani a ne vodeni rastvor vitamina D:
Vitamin D se bolje koristi iz uljanog rastvora nego iz vodenog. Za razliku od uljanog, vodeni rastvor sadrži i aditive (konzervanse i emulgatore) koji nisu preporučljivi za decu.

Deficit vitamina D
Dosadašnja istraživanja su pokazala da gotovo četvrtina do trećina dece, i gotovo polovina odraslih osoba, ima deficit vitamina D.
Nedostatak ovog vitamina, pored dobro poznatih posledica na skelet i zube, kao što su rahitis u detinjstvu i osteopenija, osteoporoza i ostemalacija u kasnijoj dobi, ima bitno učešće i u pojavi različitih maligniteta, pre svega debelog creva, prostate, dojke i pluća, šećerne bolesti, arterijske hipertenzije, srčane slabosti, autoimunih i alergijskih oboljenje i drugih.

Dodatno uzimanje vitamina D kod odraslih

S obzirom na to da je prirodni izvor vitamina D sunčeva svetlost sa koje je savremeni čovek uklonjen, jer je sunčanje štetno zbog „ozonskih rupa“, suplementacija je postala obavezna.

Kod odraslih, vitamin D utiče na prevenciju raznih maligniteta, naročito melanoma, zatim i autoimunih oboljenja, alergija, hipertenzije, umanjuje mogućnost infekcija i utiče na bolju regulaciju šećera u krvi. Primenom vitamina D smanjuje se broj obolelih od osteoporoze, Kod trudnica, vitamin D omogućava zdrav razvoj ploda, ali i očuvanje zdravlja majke.

Aktivni sastojci:Vitamin D (Holekalciferol):
100ml - 15 000 µg
1 kap - 5 µg (200 IU)
%RV* - 50
%PDU** - 100
* Referentna vrednost za dnevne potrebe za odojčad i malu decu
* Preporučen dnevni unos za odrasle

Nutritivna i energetska vrednost (1 kap):
Energetska vrednost - 1,11 kJ / 0,27 kcal
Ugljeni hidrati - 0,00 g
Proteini - 0,00 g
Masti - 0,03 g

Lako primenljiv, svarljiv i prihvatljiv preparat.
Bez aditiva i konzervansa.

998 Stavke

Specifikacija

Pakovanje
0,01Kg
Napomena
Čuvati na sobnoj temperaturi (15º-25ºC), zaštićeno od svetlosti
Sastojci
biljno ulje, holekalciferol, antioksidans: DL–a–tokoferol

3 drugih proizvoda u kategoriji: